Finansiering af likviditet

Kunne din virksomhed have fordel af at låne penge til den daglige drift? Hvis din virksomhed er i vækst, er det sandsynligt, at du har behov for at styrke likviditeten for at kunne klare efterspørgslen. Det kan f.eks. være, hvis du skal investere i nyt udstyr i forbindelse med en større ordre. Men der kan også være mange andre gode grunde til, at likviditeten svinger og er under pres. Det kan være kunder, der ikke betaler til tiden, og omvendt korte kredittider hos dine leverandører. Ligesom der kan være nødvendige forudbetalinger, moms og skat og sæsonudsving og kundetab. Alle sammen ting, der kan gøre, at det i perioder kniber med likviditeten, når der skal betales regninger og lønninger.

 

Nye ordrer

Står du over for en større ordre, der kræver indkøb af nyt udstyr eller andre udgifter? Hvis det er svært at finde pengene, kan det måske betale sig for dig at optage et kortfristet erhvervslån gennem os.

Debitorer og forudbetalinger til leverandører

Kunder, der betaler for sent eller slet ikke betaler, kan mærkes på kassebeholdningen. Det er et problem, som mange virksomheder kæmper med. Nogle i en grad, hvor det ind i mellem kan blive svært at betale sine egne regninger. Især hvis leverandørerne samtidig har korte kredittider eller ligefrem forlanger forudbetalinger for varer og udstyr. Er det problemer, du kan nikke genkendende til, kan et erhvervslån hos os være løsningen.

Sæsonudsving

Sæsonudsving findes i mange brancher. De er langt fra altid forudsigelige. Under alle omstændigheder betyder de perioder med færre kunder og mindre salg og dermed også færre penge til at klare den løbende drift. Omvendt er der andre perioder med ekstra stor efterspørgsel, som det kan være svært at imødekomme. Gør sæsonudsving det svært for dig at drive virksomhed, kan det måske være en idé at optage korte lån i stille perioder.

Indfrielse af bankgæld, betaling af moms og skat

Hvis vilkårene for din virksomheds eksisterende lån har ændret sig, er det måske en god idé at indfri det og i stedet optage et nyt erhvervslån til en anden rente og løbetid, der passer bedre til de behov, som virksomheden har nu. Det samme gælder, hvis økonomien i din virksomhed har ændret sig. Endnu et område, hvor mange små og mellemstore virksomheder mærker likviditeten strammer, er ved betaling af moms og skatter. Også her vil vi gerne bistå dig med finansiering.

Nyt inventar og vedligeholdelse

Står du over for indkøb af nye møbler til din restaurant eller dit hotel? Nyt inventar og istandsættelse kan være en dyr investering oven i lønninger og alle de andre driftsomkostninger. Reparation og forbedring af maskiner og byggeudstyr kan også være gode grunde til at optage et lån.

Likviditetsreserve

En likviditetsreserve giver ro i maven. Er din virksomhed i en branche med sæsonudsving og mange uforudsete tab og udgifter, kan det være en god sikkerhed at have en økonomisk ”buffer” i form af en reserve, som du kan opbygge ved hjælp af erhvervslån.

 
Forrige
Forrige

Finansiering af aktiver